lauantai 14. heinäkuuta 2018

Chimiwas Paulette Perdita "Helmi" 6.4.2012-6.7.2018

Hyvää matkaa Helmi pikkuinen 😢

Hetken Helmin tilanne näytti jo valoisammalta, uusi kipulääke trocoxil auttoi sen verran, että Helmi ei enää hyökkäillyt Oonan päälle ja muutenkin murisi vähemmän. Se oli rennompi. Tätä kesti melkein 2 viikkoa, siihen asti kun piti antaa uusi annos trocoxilia. Se ei enää auttanut, vaan Helmi palasi vanhoihin tapoihin, eli murisi ilman syytä Essille ja Oonalle, ja oli vähällä hyökätä Oonan päälle monta kertaa. Ehdin mennä itse väliin ajoissa. Essi ja Oonakin alkoivat voida huonosti, oli mahaongelmia enemmän ja arvelin että ainakin osasyy on stressi. Varsinkin Essi stressasi Helmiä (oli stressannut jo pitkään), mutta ilmeisesti Oonakin ainakin nyt loppuvaiheessa. Kun Helmi ja Oona ottivat yhteen, Essi alkoi vinkua ja oli selvästi ahdistunut. Essi kiersi Helmin kaukaa ja jos Helmi murisi jossain, Essi alkoi vinkua ja näytti paljon rauhoittavia signaaleja (käänsi päätä pois, nuoli huulia). Ja etsi katseella Helmiä. Oli pakko tehdä päätös ja päästää Helmi pois. Helmin tilanne ei olisi paremmaksi mennyt, kaikki keinot kokeiltiin. Silloin, kun vahvat kipulääkkeetkään ei auta, ei ole mitään tehtävissä. Helmi sai laseria 2 kertaa, ensimmäisellä kerralla siitä oli apua yhdeksi vuorokaudeksi, toisella kerralla ei enää ollenkaan. 
Helmin hengitys oli muuttunut raskaaksi. Sehän oli jo pitkään kuorsannut nukkuessaan, mutta nyt hengitti raskaasti myös hereillä ollessaan. Ilmeisesti trakeakollapsi oli pahentunut. Se olisi tarvinnut siihenkin lääkityksen, mutta minusta ei ole enää oikein koiraa kohtaan, jos sen pitää syödä montaa eri lääkettä pystyäkseen elämään edes kohtalaista elämää. Helmillä oli jo 2 vahvaa kipulääkettä ja epilepsialääke. 

Helmi sai olla viimeisen vuorokauden Pekan luona, olihan Helmi "Isin Pikku Kaveri". Se sai herkkuja ja paljon rapsutuksia, kaiken huomion itselleen. 

Essi ja Oona olivat mukana eläinlääkärissä Helmin viimeisellä matkalla. Ne näkivät mitä Helmille tapahtui ja selvästi sen ymmärsivät. Kumpikin haisteli Helmiä nopeasti kun se oli nukahtanut ja menivät sitten makaamaan ihan rauhallisena. Ne eivät ole vaikuttaneet Helmiä kaipaavan, eivätkä ole sitä kotona etsineet. Mentiin eläinlääkäriin kävellen (matkaa puolisen kilometriä) ja tultiin kävellen pois. Essi ja Oona näkivät siinäkin, että Helmi jäi sinne. 

Helmi lähetettiin Eviraan, sille tehdään ruumiinavaus. Haluan tietää, oliko sillä jotain muutakin, esim. aivoissa jotain. Jotenkin vain tuntuu ettei pelkkä kipu selitä kaikkia sen oireita, varsinkaan kun käytössä oli vahvat kipulääkkeet, joiden olisi pitänyt auttaa kipuun. Lausunto tulee 1-3kk:n kuluessa.

2 kommenttia: